LUMI/LUMO 

DESIGNA DIN EGEN LUFTVENTIL 

Med diskret design och genomtänkt funktion passar våra nya till- och frånluftsventiler Lumi och Lumo i en mängd olika rum. Och med en bit tapet eller ett foto i den smarta dekorationsramen smälter den in i vilken interiörmiljö som helst. Dekorbilden kan enkelt ändras så ofta man vill, helt utan verktyg. Ljudmässigt gör Lumi och Lumo inget väsen av sig och vi har även förenklat både installation och driftsättning. Vår smutsavvisande CleanVent-yta är dessutom standard på alla modeller.

ENKEL MÄTNING OCH INJUSTERING

Alla inställningar görs med ventilen på plats = säker och snabb injustering! 

Då all mätning och injustering sker på framsidan av ventilen med mätnippel elimineras risken för felaktig mätmetod, som krok-metoden ibland kunde innebära.

  • Passar gamla och nya ramar (bajonett/fjäder)
  • Integrerad mätnippel bakom frontplåten
  • Justera och lås inställningen med vingmuttern
  • Alltid korrekta mätvärden (oavsett vem som gör mätningen)

"KAN MAN INTE GÖRA SNYGGARE LUFTVENTILER?" 

Fläkt Woods luftventiler är nästan en svensk institution. Älskade av projektörer, montörer och slutkunder, men leder ofta till lite huvudbry bland arkitekterna. Den här gången ändrar vi på det. 

Vi lanserar nu luftventiler som smälter in i sin omgivning och ändå levererar samma höga prestanda och kvalitet som tidigare.

AVTAGBAR DEKORATIONSRAM GÖR DEN OSYNLIG

Luftventiler är generellt inte särskilt iögonfallande, åtminstone utifrån ett designperspektiv, och det har vi på Fläkt Woods tänkt på när vi har tagit fram LUMO och LUMI. Därför har vi valt en diskret rundad utformning och inkluderat den smarta dekorationsramen som alltså används för att fästa en bild, en bit tapet eller ett foto ovanpå ventilens frontplatta. På så vis kan man behålla det visuella intrycket i rummet utan att för den sakens skull behöva dra om ventilationen.

CLEANVENT

LUMI och LUMO har som standard vår smutsavvisande CleanVent-beläggning. CleanVent-behandlade luftdon och ventiler håller smutsen borta och ger ett lägre tryckfall över tiden. Fördelen med CleanVent är främst att smuts inte fastnar så lätt på donets yta, vilket i sin tur gör att du undviker att tappar prestanda över tid och slipper ett mindre bra visuellt intryck.

  • Enklare rengöring utan rengöringsmedel spar kostnad
  • Längre rengöringsintervall ger lägre kostnad
  • Bibehåller inställt tryckfall som ger lägre driftskostnad

DEMONSTRATIONSVIDEO: LUMI / LUMOALLTID ÖPPET

Du vet väl om att du kan beställa våra nya luftdon och anslutningslådor direkt från vår webshop?

Kontakta Fläkt Woods

Om du är intresserad av våra produkter och ventilationslösningar för en hälsosam och säker inomhuskomfort, så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper gärna till!

Fläkt Woods har säljkontor på 18 orter i Sverige.

Hitta din kontakt här>>