CAIRpool

NYHET! Avfuktnings- och luftbehandlingsaggregat för pool- och spaanläggningar

Att skapa ett bra inomhusklimat i en simhall eller spaanläggning kan vara en tuff utmaning. Med CAIRpool från Fläkt Woods får du prestanda och exakt kontroll som ger dig de bästa förutsättningarna för en optimal lösning.

Hjärtat i CAIRpool är de högeffektiva värmeväxlarna och den valbara reversibla värme- pumpen – tillsammans säkerställer de energiåtervinning och flexibilitet i toppklass. Aggregatet kan anpassas för olika korrosionsklasser och är konstruerat för smidig service  och enkel rengöring enligt hygienstandarden VDI 6022. Med luftflöden mellan 200 l/s och 10000 l/s tillsammans med ett intelligent kontrollsystem som automatiskt väljer det mest effektiva driftsläget kan vi alltid hitta en lösning som passar dina förutsättningar.

PATENTERADE INNOVATIONER GER
FULL KONTROLL OCH PERFEKT KLIMAT

SVÅRSLAGEN VÄRMEÅTERVINNING
Kärnan i CAIRpool-lösningen är en dubbel-plattvärmeväxlare som ger återvinning av högsta klass. Den patenterade designen med vinklad konstruktion förbättrar åtkomst mellan växlardelarna och förenklar rengöringen.

ENERGISNÅLT SYSTEMFLÖDE
För att undvika för höga inomhustemperaturer sommartid, särskilt i glasade arkitekturer, kan uteluft ledas förbi värmeväxlaren i en 0–100% bypass. Funktionen erbjuder också nattkyla, samtidigt som spjällets konstruktion reducerar tryckfall och ökar energieffektiviteten.

INNOVATIV FLÄKTSTYRNING
Den innovativa fläktstyrningen blandar friskluft med återcirkulerad luft och anpassar mixen kontinuerligt efter närvarograden, vilket optimerar energiförbrukningen. Driftsavbrott på en fläkt kompenseras av de övriga så att luftflödet förhindrar korrosionsskador på byggnaden.

STYRNING OCH KOMMUNIKATION
CAIRpool justerar automatiskt sitt funktionssätt för optimal avfuktning och anpassar sig kontinuerligt till poolens temperatur. Integrerad pekskärm förenklar lokal styrning och övervakning. En komplett uppsättning kommunikationsprotokoll finns för anslutning till fastighetsstyrningssystem.

45 ÅRS ERFARENHET

Tack vare bildandet av Fläkt Group breddar vi vårt redan breda sortiment med intressanta produkter och lösningar. Cairpool är en sådan.

Vårt systerföretag DencoHappel har mer än 45-års erfarenhet från att skapa lösningar i denna typ av tuffa miljöer som badhus utgör. Nu lanserar vi Cairpool i Sverige!

För mer info, kontakta ditt närmaste säljkontor.

Kontakta FläktGROUP

Om du är intresserad av våra produkter och ventilationslösningar för en hälsosam och säker inomhuskomfort, så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper gärna till!

FläktGroup har säljkontor på 18 orter i Sverige.

Hitta din kontakt här>>