Från Jönköping till världen och från oljeriggar till ditt kök. De senaste 100 åren har vi löst allt från avancerade industriapplikationer till enkla vardagsproblem.

Tack för de första 100 åren! 

Fläkt grundades 1918 i Jönköping. Det första uppdraget kom från Tändsticksfabriken i Jönköping, som hade problem med att torka virket tillräckligt fort – för detta ändamål byggde vi våra första fläktar. Snabbt blev vi en ledande leverantör av nya produkter och lösningar inom luftbehandling, don och fläktar.

Idag har vi ett brett sortiment av produkter inom inomhusklimat och brandsäkerhetslösningar. Varje år levererar vi till 1000-tals projekt över hela världen. Vi erbjuder våra kunder energieffektiva ventilationslösningar för olika typer av applikationer och byggnader. 2016 gick DencoHappel och Fläkt Woods samman och bildade en ny europeisk marknadsledare inom energieffektiva produkter och lösningar för inomhusklimat.

Nu tar vi steget fullt ut och byter namn till FläktGroup – följ med oss på resan mot framtidens ventilationslösningar!

Läs mer om vår resa genom att klicka här!

Flexibilitet och prestanda för alla dina projekt

Marknadens bredaste sortiment av luftbehandlingsaggregat? Vi tror det!

Oavsett vilka ventilationsbehov du har och vilken byggnadstyp du ska projektera kan du hitta ett energieffektivt och högpresterande aggregat hos FläktGroup. Från bostadsaggregaten i HomeEdition-serien via det flexibla och kapabla enhetsaggregatet eQ Prime till modulaggregaten eQ Master och eQL som är anpassningsbara ner i minsta detalj. Smarta alternativ för styr och en genomtänkt konstruktion som gör installation och service snabbt och enkelt att utför är alltid standard. 

Klicka här för mer information om våra aggregat!

eCO TOP®

eCO TOP Topp-anslutningar gör att eCO Top upptar minimalt med golvutrymme. Tack vare snygg design och låga ljudnivåer kan aggregatet placeras i publika lokaler. Dessutom uppfyller eCO Top hygienstandarden VDI 6022. Enkelt att välja, installera och driftsätta!

Läs mer om eCO TOP genom att klicka här!

ECONET® 

Maximera din fastighets kommersiella yta

Alla kunder frågar oss om priset för aggregatet, många frågar oss vad driftkostnaden blir, alltså en LCC kalkyl, men ytterst få frågar oss om hur stor golvyta aggregatet tar i anspråk. Med Econet kan du ofta använda icke kommersiell golvyta som fläktrum. Econet ger dig därmed nya möjligheter att få din fastighet lönsam. Och med dess moderna batteriåtervinningssystem kan du lätt dimensionera luftbehandlingsaggregatet för över 80% energiverkningsgrad! 

Läs mer om Econet genom att klicka här!

ReCooler HP®

Det är fortfarande vanligt att man ser kylanläggningar exponerade på tak... Men en bättre lösning är att få allt integrerat i ventilationsaggregatet i fläktrummet! På 10 minuter kan du dimensionera en komplett lösning i vårt produktvalsprogram Acon, som direkt ger dig bl.a el-schema och funktionsbeskrivning. Med eQ och ReCooler HP får du hela lösningen från en och samma leverantör, vilket underlättar gränsdragning i entreprenaden. Vintertid kör du kylmaskinen som en värmepump och kan producera värme för under 20 öre/kWh.

Den totala investeringskostnad med ReCooler HP blir betydligt lägre än en platsbyggd anläggning och du kan använda takytan till nåt roligare!

Klicka här för att läsa mer om fördelarna med ReCooler HP!

Poolaggregat!

Avfuktnings- och luftbehandlingsaggregat för pool- och spaanläggningar Att skapa ett bra och energieffektivt inomhusklimat i en simhall eller spaanläggning kan vara en tuff utmaning.

Med CAIRpool och 45 års erfarenhet från FläktGroup får du prestanda och exakt kontroll som ger dig de bästa förutsättningarna för en optimal lösning.

Klicka här för att läsa mer om CAIRpool!

Kylbafflar

Vi slår våra egna försäljningsrekord gång på gång… Vad är hemligheten? Jo, våra kunder uppskattar bafflarnas inbyggda VAV-funktion, som eliminerar risken för kallras vid lågt VAV-flöde, som annars blir följden om man har en traditionell lösning med VAV-spjäll före baffeln. Dessutom gör baffelns Pi-funktion att du i många fall inte behöver bygga dubbla system, utan kan köra både värme och kyla i våra bafflar Wega II, Nova II och Lyra II. I värmefallet hjälper Pi-funktionen till att få ned värmen till vistelsezonen. Det finns mycket pengar att spara, genom att ersätta radiatorer med bafflar från FläktGroup!

Läs mer här!

Nya don och spridare!

Snabbare, mindre, tystare och bättre på nästan allt För vår nya generation takspridare och anslutningslådor hade vi som mål att förbättra allt. Att på alla sätt överväga om inte projektering, installation och användande kunde bli lite bättre, snabbare och enklare. Till exempel är alla lådor försedda med QR kod för att underlätta montage och injustering, denna ger dig snabb tillgång till rätt information om respektive produkt. För att förenkla montage kan du med vår nya låda montera direkt efter böj. Dessutom är luftinjusteringen enklare tack vare en ny injusteringsspindel. De nya spridarna är självklart försedda med ställbar spaltöppning. 

Läs mer om det vi kallar "En tyst revolution" genom att klicka här!

Takfläktar för effektiv ventilation och rökgasevakuering

Vår nya takfläktsserie ger dig en bra lösning när du efterfrågar låg energiförbrukning, låg ljudnivå och behovsstyrd ventilation. Fläktserien finns med kompletta styrlösningar. Vi har också fokuserat på en robust och stabil konstruktion, som är lätt att montera och underhålla.

Från stor till liten – vi har fläktarna du behöver

Vårt breda sortiment av fläktar, täcker allt från små enkla fläktar upp till tunnel-, gruv- och industrifläktar!

Klicka här för att läsa mer!

VI FATTAR ELD!

Ett ventilationssystem skall vid brand inte tillåtas sprida brand och brandgaser. Utifrån vår kunskap och långa erfarenhet har vi utvecklat en rad produkter och system för bästa möjliga brandskydd i en mängd olika typer av byggnader och verksamheter

Läs mer om hur vi arbetar med brandsäkerhet!

The Game Changer 

Med ny teknik tar vi nu behovsstyrd ventilation till nya nivåer. Nya nivåer av precision, användbarhet, tillförlitlighet och komfort. Det nyutvecklade VAV-spjället OPTIVENT® ULTRA från FläktGroup är en game-changer som utnyttjar ultraljudsteknik för att mäta luftflödet mycket exakt även vid mycket låga flöden. OPTIVENT® ULTRA kan monteras direkt efter T-stycke eller böj, utan krav på raksträcka.

Läs mer om OPTIVENT® ULTRA genom att klicka här!

ALLTID ÖPPET!

Du har väl inte missat att vi har en webshop?

Marknadens bredaste utbud, alltid öppet, alltid fraktfritt. Det är inte svårare än så.

Klicka här för att göra ett besök!

Kontakta FläktGROUP

Om du är intresserad av våra produkter och ventilationslösningar för en hälsosam och säker inomhuskomfort, så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper gärna till!

FläktGroup har säljkontor på 18 orter i Sverige.

Hitta din kontakt här>>